Versiunile PHP documentate în acest manual

Acest manual conține informații despre versiunile trecute, curente și viitoare ale PHP. Schimbările în comportament sunt documentate ca adnotări, jurnale ale schimbărilor, texte incluse în paginile manualului. Cea mai anterioară versiune documentată este PHP 5.0.0.

Atunci când este disponibilă documentația pentru ultimele versiuni de dezvoltare (nelansate) ale PHP, ea va fi marcată ca "disponibilă în Git" sau "versiune de dezvoltare". Și cu toate că trebuie să fiți pregătit pentru modificări ale acestei documentații, aceasta se întâmplă în cazuri rare.

Toate lucrările de dezvoltare se efectuează în Git și pot fi verificate după cum este descris în pagina » accesul anonim la Git.

Și pentru a clarifica lucrurile, manualul se va referi la versiuni majore, minore și "punct" ale PHP. Spre exemplu în denumirea PHP 5.3.1, 5 reprezintă versiunea majoră, 3 reprezintă versiunea minoră și 1 este versiunea-punct. În mod normal PHP capătă noi facilități doar în versiuni majore și minore, iar în versiunile-punct se corectează defectele. Oricum, însă această convenție nu este întotdeauna adevărată.

De asemenea, reţineţi că manualul PHP este scris la timpul prezent, nu la viitor, chiar şi pentru facilități documentate care nu sunt încă disponibile. Motivul pentru aceasta este ca manualul să poată rezista la testul timpului, prin urmare, să nu necesite actualizări gramaticale plictisitoare cu fiecare versiune PHP.

De multe ori manualul PHP oferă "valori implicite" pentru directivele PHP. Aceste valori se bazează pe modul în care PHP se comportă fără fişierul de configurare php.ini, astfel că aceste valori pot să difere de valorile din fișierele php.ini-development și php.ini-production. Acestea se referă de asemenea la cea mai recentă versiune a PHP, deşi intrările din jurnalul de modificări fac referire la valorile din trecut. A se vedea anexa directivelor PHP pentru detalii cu privire la aceste valori şi schimbările.