Cărți despre PHP

Odată cu dezvoltarea sa, PHP a început să fie recunoscut pe plan mondial drept o platformă de dezvoltare foarte populară. Una din cele mai interesante modalități de urmărire a acestei tendințe a fost observarea cărților despre PHP, care au apărut pe parcursul anilor.

Din câte cunoaștem, prima carte dedicată PHP a fost "PHP - tvorba aplikací internetových interaktivních" (PHP - Crearea de aplicatii Internet interactive) - o carte cehă publicată în aprilie 1999, scrisă de Jirka Kosek. În luna următoare a urmat o carte germană scrisă de Egon Schmid, Christian Cartus și Richard Blume. Prima carte în limba engleză despre PHP a fost publicată la scurt timp după aceea, și a fost întitulată "Core PHP Programming" de Leon Atkinson. Aceste cărți au abordat PHP 3.0.

În timp ce aceste cărți erau primele de acest gen, ele au fost urmate de un număr mare de cărți de la o serie de autori și editori. Exista peste 400 de cărți în limba engleză, peste 100 de cărți în Germană, și peste 50 de cărți în limba franceză sau spaniolă! În plus, puteți găsi cărți despre PHP în multe alte limbi, inclusiv coreeană, japoneză și ebraică.

În mod cert, acest mare număr de cărți scrise de diferiți autori, publicate de mulți editori și disponibilitatea lor în atâtea limbi - sunt o mărturie incontestabilă a succesului PHP la scară mondială.