Securitatea Bazelor de Date

Cuprins

În zilele noastre, bazele de date sunt componente esențiale ale aplicațiilor web, dând posibilitate acestora de a servi conținut dinamic. Datorită faptului că informații secrete sau cu caracter confidențial se stochează adesea într-o bază de date, va trebui să luați în considerare protejarea bazelor de date.

Pentru a primi sau trimite orice informație, trebuie să vă conectați la baza de date, să trimiteți o interpelare validă, să preluați rezultatele și să închideți conexiunea. Recent, cel mai folosit limbaj query pentru asemenea tip de interacțiune este Structured Query Language (SQL). Vedeți cum un atacator poate să manipuleze o interpelare SQL.

După cum probabil ați presupus, PHP nu vă poate proteja bazele de date în sine. Următoarele secțiuni tind să fie o introducere în noțiunile de bază ale accesării și manipulării bazelor de date cu scripturi PHP.

Păstrați în minte următoarea regulă: securitate maximă. Cu cât creșteți măsurile de protecție asupra bazelor de date, cu atât mai mică este probabilitatea ca un atacator să reușească să sustragă date importante sau să abuzeze de ele. Încercați ca structura și designul bazei de date să fie cât mai eficiente, după care vă puteți pune problemele legate de securitate.