Formate

Manualul PHP este disponibil în câteva formate. Aceste formate pot fi divizate în două grupuri: formate, ce pot fi citite online și pachete, ce pot fi descărcate.

Notă:

Unii editori au pus la dispoziție versiuni tipărite ale acestui manual. Nu putem să vă recomandăm careva din acestea, deoarece ele tind să se învechească foarte repede.

Manualul poate fi citit online pe » web site-ul PHP.net, și pe numeroasele oglinzi ale acestuia. Pentru performanța optimă, alegeți cea mai apropiată oglindă. Versiunea online a manualului PHP are în prezent două foi de stil CSS, o foaie de stil pentru acces web și una pentru tipar.

Două avantaje remarcabile ale manualului online față de majoritatea formatelor offline este integrarea adnotărilor contribuite de utilizatori și »  scurtăturilor URL , care pot fi utilizate pentru a ajunge rapid la secțiunea dorită a manualului. Un dezavantaj evident este necesitatea de a fi conectat online pentru a vizualiza această ediție a manualului.

Există cîteva formate offline ale manualului, iar cel mai potrivit format depinde de sistemul de operare și stilul personal al cititorului. Pentru informații despre modul în care manualul este generat în așa multe formate, puteți citi secțiunea 'Cum generăm formatele' a acestei anexe.

Formatul manualului potrivit pentru cele mai multe platforme (sisteme de operare) este versiunea HTML. Aceasta este oferită în două modalități — sub forma unui fișier HTML unic și sub forma unui pachet din mai multe fișiere individuale pentru fiecare secțiune (ceea ce rezultă într-o colecție de câteva mii de fișiere). Noi furnizăm aceste versiuni în formă comprimată, deci este necesară o utilită de decompresie pentru a căpăta fișierele conținute în arhive.

Pentru platformele Windows, versiunea Windows HTML Help a manualului îmbunătățește formatul HTML pentru a fi utilizat în cadrul aplicației Windows HTML Help. Această versiune oferă căutare deplină în text, un indice complet și repere de carte. Multe medii de dezvoltare PHP în Windows utilizate pe larg, de asemenea se integrează cu această versiune a documentației, pentru a oferi un acces simplu. De asemenea sunt disponibile și programe de vizualizare CHM pentru sistemele Linux. Verificați » xCHM sau » GnoCHM.

De asemenea este disponibilă si o » versiune CHM extinsă, care este reînnoită mai rar, dar oferă multe facilități suplimentare. Doar că ea va funcționa numai pe Microsoft Windows, din cauza tehnologiilor folosite pentru a construi paginile de ajutor.