virtual

(PHP 4, PHP 5, PHP 7)

virtualEfectuează o sub-interpelare Apache

Descrierea

virtual ( string $filename ) : bool

virtual() este o funcție specifică Apache, care este similară cu <!--#include virtual...--> în mod_include. Ea efectuează o sub-interpelare Apache. Ea este utilă pentru includerea script-urilor CGI, sau a fișierelor .shtml, sau orice altceva ce se interpretează de către Apache. Atrageți atenția că în cazul unui script CGI, acesta trebuie să genereze antete CGI valide. Aceasta înseamnă că el trebuie să genereze cel puțin un antet Content-type.

Pentru a rula sub-interpelarea toate zonele-tampon sunt închise și trimise către navigator, antetele rămase sunt de asemenea trimise.

Această funcție e susținută atunci când PHP este instalat ca modul Apache sau ca Modul server NSAPI în servere web Netscape/iPlanet/SunONE.

Parametri

filename

Fișierul asupra căruia se va efectua comanda virtuală.

Valorile întoarse

Efectuează comanda virtuală în cazul de succes, sau întoarce FALSE în caz de eșec.

Exemple

Accesați apache_note() pentru un exemplu.

Note

Avertizare

String-ul cu interpelarea poate fi transmis fișierului inclus, însă $_GET este copiat din script-ul părinte și numai $_SERVER['QUERY_STRING'] este completată cu string-ul cu interpelarea. String-ul cu interpelarea poate fi transmis când se utilizează Apache 2. Fișierul interpelat nu va fi afișat în jurnalul de acces al Apache.

Notă:

Variabilele de mediu stabilite în fișierul interpelat nu sunt vizibile script-ului apelant.

Notă:

Această funcție poate fi aplicată asupra fișierelor PHP. Însă de obicei e mai bine de a utiliza include sau require pentru fișiere PHP.

A se vedea și

  • apache_note() - Obține și stabilește note ale interpelărilor apache