Tag-uri PHP

Când PHP parsează un fișier, se uită după tag-urile de deschidere și închidere, acestea sunt <?php și ?>, care indică când PHP începe și termină interpretarea codului dintre ele. Parsarea în această manieră permite PHP să fie încorporat în tot felul de documente, pentru că orice este în afara perechii de tag-uri de deschidere și închidere este ignorat de către parsatorul PHP.

De asemenea, PHP permite tag scurt de deschidere <? (nu se încurajează folosirea lui deoarece este valabil numai activând directiva short_open_tag din fișierul de configurare php.ini, sau dacă PHP a fost configurat cu opțiunea --enable-short-tags ).

Dacă un fișier conține numai cod PHP, este de preferat omiterea tag-ului de închidere PHP de la sfârșitul paginii. Aceasta previne spațiu gol accidental sau noi rânduri adăugate după tag-ul de închidere PHP, ceea ce ar cauza efecte nedorite deaorece PHP va începe buferizarea ieșirii când nu este nici o intenție din partea programatorului să trimită vre-o ieșire la acel punct din script.

<?php
echo "Hello world";

// ... more code

echo "Ultima declarație";

// script-ul se termină aici fără tag de închidere

Istoricul schimbărilor
Versiune Descriere
7.0.0 Tag-urile ASP <%, %>, <%= și tag-ul de stil script <script language="php"> sunt excluse din PHP.
5.4.0 Tag-ul <?= este mereu disponibil indiferent de setarea ini short_open_tag.