Kurulum

PHP 5'ten itibaren bu eklenti öntanımlı olarak etkin ve kullanılabilir durumda olup istenirse kolayca kaldırılabilir.

Dikkat

Bu eklentinin PECL sürümünü artık bakımı yapılmadığından kullanmayın. Paylaşımlı bile derleyecek olsanız daima PHP paketiyle gelen eklentiyi kullanın. Kaynak dosyaları pakette php-src-dir/ext/sqlite dizininde olup derlemek için phpize yöntemi kullanılabilir.

Windows kullanıcılarının bu eklentiyi kullanabilmesi için php.ini içinde php_sqlite.dll'i etkin kılmaları gerekir.

Windows derlemelerinde ayrıca PDO da etkindir. Bunun sebebi PHP 5.1.0'ın bu eklentiye bağımlı olmasıdır. Dolayısıyla php.ini dosyanızda şu satırlar bulunmalıdır:

extension=php_pdo.dll
extension=php_sqlite.dll
Linux ve Unix işletim sistemlerinde, PDO'yu paylaşımlı bir eklenti olarak derleyecekseniz SQLite'ı da paylaşımlı derlemelisiniz. Bunun için derleme sırasında --with-sqlite=shared yapılandırma seçeneğini kullanmanız gerekir.

PHP 5.0.x serisi Windows derlemelerinde bu eklenti öntanımlı olarak etkin olduğundan bir DLL dosyası gerekli değildir.

SQLite 3, PDO SQLite üzerinden desteklenmektedir.

Bilginize: Yetkisiz kullanıcılar için Windows kurulumu

Windows işletim sisteminde yetkisiz hesaplar öntanımlı olarak TMP ortam değişkenine sahip değildir. Bu durum, SQLite'ın geçici dosyaları windows dizininde oluşturmasına sebep olur ve bu istenmeyen bir durumdur. Bu bakımdan TMP ortam değişkenini HTTP sunucusu için veya HTTP sunucusunu çalıştıran kullanıcı için tanımlamanız gerekir. HTTP sunucusu olarak Apache kullanıyorsanız bunu httpd.conf dosyanızda SetEnv yönergesi üzerinden yapabilirsiniz. Örnek:

SetEnv TMP c:/temp
Bu ayarı sunucu seviyesinde yapamıyorsanız bunu betiğinizde de yapabilirsiniz:
putenv('TMP=C:/temp');
Burada belirttiğiniz dizin HTTP sunucusunun oluşturulan dosyaları okuyup yazabildiği bir dizin olmalıdır. Yoksa şöyle bir hata iletisi alabilirsiniz: malformed database schema - unable to open a temporary database file for storing temporary tables